Vannak
Olyan helyzetek, mikor a horgász nem vágyik másra, csak egy egyszerű
laza kis pecára, minimális felszereléssel, csak az élmény kedvéért, vagy
csak nincs kedve azon agyalni, mégis milyen etetőanyagot, milyen
csalikat, és egyéb rengeteg kiegészítőt pakoljon.
E
kis irománnyal éppen ilyen helyzetekre kínál megoldást a Professional. A
képlet egyszerű, csontkukac. Gyakorlatilag semmi másra nincs szükség,
mint fél liter jó kis csonti, és pár Professional aromapor a kedvenc
Ízekből.
Bármennyire
is szeretném hosszúra nyújtani e kis cikket, sajnos nem tudom, mivel
tényleg csak annyi a teendő, hogy fogjuk a fél liter csontinkat, és
megszórjuk jó fél zacskó aromaporral, majd picit összekeverjük,
megrázzuk. Persze lehet itt is kombinálni, akinek van kedve, pl. kevés
vanília aroma, hozzá pici méz, vagy big fish megfűszerezve kevés eperrel
stb… Lehet különvenni a csontit, és más-más aromákban mászatni, vagy
csak a csalinak valót másikban hemperegtetni.
Egyszerű mint a pofon. |
Amennyiben
ezt a fajta horgászatot választanánk, szükségünk lesz egy csonti
kosárra is, amiből két fajta áll a horgászok rendelkezésére, egy
úgynevezett mászató kosár, és egy „töltögetős” fajta. magam részéről a
mászató kosarakat kedvelem jobban, mivel ami a szivacsba bemászik, az
biztosan életerős fürge jószág lesz. Észre fogjuk venni, a horgászat
végén, hogy bizony a csontis dobozunk aljában gyűlik össze az
életképtelen példányok egy része. A töltögetős módszer is kiváló, neki
elsősorban a mászatás gyorsaságának a variálhatóságát tudnám előnyére
írni.
Mászatós. |
Hogy
miért a Professional aromaporok azok, amik kiválóan használhatók ilyen
célra? Nos ezek az aromaporok nem ölik, fullasztják be a nyüveket. Nem
egyszer találkoztam olyan esetekkel, ahol például az aromában ízfokozó
gyanánt só is volt, hamar kukában landoltak a kis csontik. Vagy adott
esetben előfordult, hogy a csontik természetes „izzadságától”
felkeményedett a por, és befullasztotta a csalit. A Professional
aromáknál ettől nem kell tartani. Úgy fedi a csontkukacokat, mint egy
két Michelin csillagos étteremben a szűzérmét a lehelet vékony panír.
E
módszer segítségével szép keszegeket, kárászokat, pontyokat, és minden
félét foghatunk, ami csak felveszi a csontkukacot. Szelektálni a horog
méretével, a csontik számával, esetleg csonti karikával tudunk.
Sok-sok ilyen és hasonló vendéget kívánok! |
Végezetül
egy kis tipp: Compós vizeken rendkívül hatásos, a méz és a scopex
aromakeverékkel meghintett csontkukac, esetleg kevés
trágyagilisztával történő kombinálása.
Kellemes „lazulós” pecát kíván: Professional Fish Hunter Team!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése