2013. szeptember 25., szerda

Kenyeres pontyok.

A régi időkben nem volt jellemző, hogy különféle etetőanyagok bőséges kínálatában válogasson a halra pályázó horgász. Legtöbb esetben mindenki azt használta, amit a ház körül talált. Innen eredt az ötlet, mikor a konyha szekrényeiben turkálva, ráakadtam egy szép kilós száraz kenyérre.

Idősebb horgászok, ma is esküsznek eme remek anyag használhatóságára, nem is ok nélkül. Ha jobban belegondolunk, rengeteg etetőanyag alapja a kenyérmorzsa, ami gazdag szénhidrátokban, ezáltal az etetőanyag tápanyagtartalmát igen rendesen megdobja. A lényegre visszatérve, régen a kenyeret különféle természetes anyagokkal, mint a méz, fahéj, vaníliás cukor stb.… ízesítették, én úgy gondoltam, erre a célra, a Professional aromákat fogom használni. Mi sem egyszerűbb az elkészítésénél. Egy kevés vizet adjunk a száraz kenyérhez, és miután felpuhult keverjünk hozzá egy kis por aromát. Az elkészült masszát, már is kiválóan tudjuk csúzlizni, etetőkosárba nyomkodni, de egy közepes törőszitán áttörve homogénebb, a kosárból szépen oldódó anyagot kapunk.

 További előnye, hogy nagyon sok szemes, vagy élő anyagot elbír, mivel rendkívül jól tapad. Csaliként kifejezetten jó a csontkukac, mellyel szép keszegeket-kárászokat foghatunk horgászatunk során, de aki pontyra pályázik, bátran válassza a Professional kifli bojlik bármely ízesítését. Ez a csali kiválóan illik az áztatott kenyérhez, mivel ugyancsak liszt illetve „kenyér alapú”.

 Egyszerű, ám de örökös etetőanyag a kenyér, melyhez néha érdemes visszatérni, nem pedig élből elutasítani mindent (és ez nem csak a kenyérre igaz) ami a régebbi korokhoz köthető. Próbára fel! Üdvözlettel: Professional Fish Hunter Team!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése