2021. szeptember 18., szombat

Amikor a törpe az úr.

 Egy nyaralàs tapasztalatait szeretném megosztani veletek, a helyszín egy varàzslatos kis csatorna, Gyomaendrőd környékén. A víz, a környezet gyönyörű, az egyetlen baj, hogy rengeteg a törpeharcsa.


Ilyen esetben az egyik megoldàs a jó kemény szénhidràt bojlik alkalmazàsa,melyet a nagy hal horgàszok előszeretettel alkalmaznak itt. Mi szeretünk a kisebb tàrsakkal is foglalkozni, mint keszeg, kàràsz, na meg hàt az egyéb jövevények. Tudtuk, hogy rengeteg a törpe harcsa, így azok elkerülésére spicc, Bolognai és rakós technikàkat alkalmaztunk. 

A módszer lényege, hogy az etetőanyagot némileg túlvizezve, csemege, és főtt kukoricàval elkeverve, egy jól süllyedő és terülő etetés hozzunk létre. 



Ez lehúzza a fenékre a törpeharcsàt, de megfelelő mélységbe àllítva az eresztéket, a fogàsi naplóba "egyéb halaknak" csúfolt pajtàrsokból szépen lehet fogni. 




Mikor elérkezettnek làtjuk az időt, akkor esetleg fenéken, egy nagyobb keményebb csalival, akàr pontyra amúrra is ràpróbàlhatunk.



 Mi ehhez Professional  epres kiflibojlit hasznàltunk, keszegre kàràszra vízközt pedig Professional Aroma spray vel kezelt csonti volt a megfelelő csali. Az etetőanyag pedig amely kellően túlvizezhető, s elbírja a sok szemes anyagot, az pedig a Professional optimum csalàdból a ponty amúr volt. 



Remélem ezen kis tapasztalatok, segítenek többeknek is elkerülni a törpe sereg tàmadàsàt, s akàr egy veszettnek tűnő nyaralàsból is halban gazdag élvezetes időtöltést varàzsol.

Görbüljön! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése