2013. október 14., hétfő

Terítéken a Kiflibojli.

A bojli megnevezés sok horgásznak, a mai méregdrága, aminosavakkal, fehérjékkel, és minden földi jóval megfűszerezett különböző méretű golyócskákat juttatja eszébe. Mikor a bojlit úgymond „kitalálták” akkor nem is igen volt másról szó, mint a maga nemes egyszerűségében tésztagolyóról. Azóta rengeteget fejlődött a horgászat, de a régi módszerek, csalik, technikák, még mindig bizonyítják képességeiket. A Professional, e régi gyökerekhez nyúlva alkotott egy egészen fantasztikus, mindenki számára elérhető csalit, a kiflibojlit. Nos, a nevében is benne találtatik a kifli, tehát kenyér. A sima egyszerű kenyérhéj is igen fogós csalik közé tartozik, akárki akármit is mondjon. Persze nem is verik ezt nagy dobra, hiszen a mai napig elsősorban a pelleteket favorizálják a legtöbben, vitathatatlan előnyeik miatt, de ismét meg kell említsem, hogy öregember nem vén, és pláne nem bolond ember. Sokszor egy nagy húskampó méretű horoggal, egy talpon szúrt kenyérhéjdarabkával, és egy szál gilisztával rommá verik a mellettük milliós felszereléssel brillírozó kiskollegákat.

A "nagy" pohárteszt.

Vízben a csali. Gyönyörű színűre varázsolódik.
 A kiflibojli e csodálatos alapanyaghoz tért vissza, persze a mai modern köntösbe burkolva. Mivel alapanyaga tészta, így kézenfekvő magas szénhidráttartama, ami vonzerejét adja. Emelett a Professional, kiváló, erőteljes illatú és ízű anyagokkal kezeli a kis golyócskákat. Az embernek szinte kedve lenne beleharapni egyet. Fogósságának biztos pontja amire ki kell térni, az az állaga. Vízbe érkezve, a benne található aroma és színező anyagok, egyből elkezdenek dolgozni, szerkezete felpuhul, amolyan gumis állagot vesz föl, ami a halaknak nagyon csábító. Horogállósága tészta mivoltához képes nagyszerű. 3-4 órát tökéletesen eláll a horgon (hajszálelőkén), ez idő alatt intenzív illat, íz , és szín felhő képződik körülötte.
A szín, és az aromák elkezdenek oldódni.
 Ami kiemeli sok társa közül még ezt a csalit, hogy vízben, úgymond kibalanszírozott állapotban várja az érdeklődőket. Amint egy hal csak elúszik mellette, föllibben a fenékről, és lassan visszasüllyed. Amennyiben egy potyka „porszívózik” a közelében, ennek a balanszírozott állapotnak köszönhetően, szinte a nálánál sokkal kisebb etetőanyag darabkák előtt kerül célhalunk ajkai közé.

12 óra ázás után nyomásra esett csak szét a csali.
Tippek a kiflibojlihoz: Felfűzhetjük szilikon hajszál előkére is, de sokkal természetesebb mozgást produkál, egyszerű cérnára, vagy fogselyemre kötve. Kiváló lebegő csali kombinációt érünk el, ha a kiflibojli elé egy szem pufit kötünk. A leg iszaposabb helyeken a „hóember” csali viszi a pálmát, ami sorba fűzött két kiflibojli és egy szem pufi kombinációja. Garantáltan nem süllyed el, és nem is lebeg zavaróan a halak szeme előtt. Önmagában, egy szál gilisztával párosítva, feltűnő jelenség a vízben. Ez csak pár tipp, de rengeteg működőképes, érdekes csali kombináció alkotható vele, ezért kívánok, kellemes kísérletezést, sikeres halfogást!
Üdvözlettel: Professional Fish Hunter Team!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése